תקציב מיקרוגרנטים
ויקימדיה ישראל מעמידה לרשות המתנדבים בוויקיפדיה ובמיזמי האחות שלה, ולציבור הרחב, מענקים קטנים למימון פרויקטים אישיים.
האם יש ספר נדיר שאת צריכה על מנת לכתוב ערך בויקיפדיה? נסיעה ודמי כניסה שאתה צריך כדי להגיע לפיסת מידע חיונית, או כדי לבצע מחקר קטן? האם יש לך צורך בציוד שיעזור לך בפעילויות הויקימדיות שלך? – אולי נוכל לעזור!
באפשרותנו לספק מענקים קטנים (עד 5,000 ₪) אשר יסייעו לשפר או להקל את העריכה שלכם או לעזור לפעילותכם בכל פרויקט ויקימדיה. תהליך הבקשה הוא קל ופשוט.
דוגמאות למענקים
להן כמה דוגמאות לסוגי המענקים שניתן לבקש. רשימה זו לא נועדה להיות מלאה, כך שאם אתם לא רואים כאן את מה שאתם חושבים עליו, נשמח לסייע לכם ליישם את הרעיון.
- החזרי נסיעות לכנסים, אירועים, מוזיאונים, ארכיונים, ספריות וכו', במידה והנסיעה היא למען מחקר או העלאת חומרים חדשים לאתרי תנועת ויקימדיה. מענקים אלו עשויים גם לכסות הרשמה או דמי כניסה לכנסים או תערוכות.
- ספרים ומקורות מודפסים אחרים – מימון רכישה או השאלה של ספרים, צילום מאמרים וכו'. אנו מעודדים הפיכת מידע הקיים בחומרים מודפסים למידע זמין בערכים בוויקיפדיה וכן במידה והחומר אינו מוגן בזכויות יוצרים, הפיכתו לקובץ דיגיטלי ונגיש בוויקיטקסט ו/או בוויקישיתוף.
ספרים שירכשו במענקים קטנים יהיו בבעלות ויקימדיה ישראל. לאחר סיום השימוש בהם, הספרים יועברו לספריית ויקימדיה ישראל לשימוש של מתנדבים אחרים. - ציוד – מיקרופונים להקלטת תוכן חופשי, למשל מאמרי אודיו, הקלטת ארועים, אישים וכו' עבור ויקיפדיה או ויקיחדשות. השכרת סורקים לסריקת ספרים, תמונות או מסמכים. אמצעי צילום.
בעת מילוי הבקשות יש לקחת בחשבון גם עלות ביטוח ואחריות מורחבת על מנת להבטיח שימוש ארוך טווח בציוד. ויקימדיה ישראל תהייה הבעלים של הציוד. - אירועי תמיכה הקשורים לוויקימדיה ולמיזמים האחרים: השכרת מקום להתכנסות הכולל רשת אינטרנט וכיבוד קל למשתתפים.
בקשות שויקימדיה ישראל לא תממן:
- כל דבר שאינו מתיישב עם מטרות העמותה.
- כל דבר שיכול להיעשות ללא עלות.
- אירוח אתרי אינטרנט.
- שעות עבודה של מתנדבים.
תנאים לתמיכה בפרויקט:
- תוצרי הפרויקט חייבים להיות בעלי ערך ונגישים תחת רישיונות חופשיים. לחץ כאן להסבר בנושא רישיונות חופשיים.
- עמותת ויקימדיה ישראל תוזכר בכל הפרסומים הרשמיים, אם יהיו כאלה, כנותנת חסות לפרויקט.
- הסכום הנדרש יהיה עד לסך של 5,000 ש"ח. בקשות חריגות יידונו בוועדה שמתכנסת אחת לרבעון.
- מקבלי תקציב ידרשו לחשוף את זהותם באופן מלא בפני העמותה, ולספק צילום תעודה מזהה. זהותם לא תיחשף פומבית באם לא ירצו בכך.
תהליך הגשת הבקשה:
1. הגשת הבקשה – יש למלא את טופס הבקשה – כאן.
2. אישור הבקשה – הבקשות ייבדקו על ידי ועדת המענקים. הועדה מונה 2 חברי ועד, 2 חברי עמותה ונציגת צוות העמותה. קבלת ההחלטות תעשה בשקיפות מלאה. הועדה מתכנסת אחת לרבעון, ותשובות יינתנו כחודש מיום הגשת הבקשה. במידה ויהיה צורך בהבהרות, הדבר ייעשה באמצעות הדואר האלקטרוני.
פרמטרים אשר יהוו שיקול בקבלת ההחלטה:
- ייחודיות תוצרי המענק אל מול דברים קיימים.
- מקוריות וחדשנות.
- עלות כספית מול תועלת בתוצרי המענק. בהגשת בקשה לרכישת ציוד, יש לפרט באופן מלא באיזה ציוד מדובר ומה העלויות שלו.
3. שימוש במענק – ברגע שמענק יאושר, ניתן לרכוש את הפריטים שאושרו בעצמך, לבקש החזר הוצאות או שהעמותה תבצע את רכישת הפריטים – בתיאום מראש.
עם קבלת המענק או המוצר יש לחתום על התחייבות לשימוש הגון ובמידת הצורך החזרת הפריט לעמותה בסיום השימוש.
4. כתיבת דיווח – לאחר השגת מטרות המענק, תתבקש/י לכתוב דיווח. הדיווח צריך לכלול את תיאור הפעילות שנעשתה בעקבות קבלת המענק ולספק דוגמאות כגון קישור לערכים בוויקיפדיה, חומרים בוויקישתוף וכו'.
ציוד או ספרים שנרכשו בכספי המענקים שייכים לוויקימדיה ישראל ובסיום השימוש יש להעביר את הרכוש למשרדי ויקימדיה ישראל. בכל תחילת שנה קלנדרית אנו נדרשים לעשות מעקב ובקרה אחר אובייקטים שנרכשו בסיוע המענקים.
צוות ויקימדיה ישראל והמתנדבים ישמחו לייעץ ולסייע לקראת הגשת בקשת המענק. אולם, האחריות המלאה על הוצאתו של הפרויקט לפועל והנשיאה בכל אחריות משפטית הרלוונטית אליו תהיה של אחראי הפרויקט בלבד.
לסיוע במילוי טופס הגשת הבקשה ולשאלות נוספות, ניתן לפנות אל ירדן, רכזת אדמינסטרציה וכספים, בכתובת: [email protected]
להגשת בקשה יש למלא טופס זה.