השנה, ולמרות תנאי למידה מרחוק עקב משבר הקורונה, 36 תלמידים ותלמידות בכיתה יא' כתבו ערכים חדשים בוויקיפדיה במסגרת חלוצי הערכה, רובם על נשים משפיעות מתקופת השואה.
בגימנסיה קציר, הבינו שהייעד שהתלמידים יפרסמו את פרי החקר שלהם בוויקיפדיה מוסיפה לעבודתם מידה רבה של חשיבות ומחוייבות. כמו כן, הבינו שלימוד היסטוריה דרך זווית ספציפית מעוררת יותר עניין והזדהות מצד התלמידים.
השנה, ולמרות תנאי למידה מרחוק עקב משבר הקורונה, 36 תלמידים ותלמידות בכיתה יא' כתבו ערכים חדשים בוויקיפדיה במסגרת חלוצי הערכה (חלופה ליחידה בבגרות בהיסטוריה), רובם על נשים משפיעות מתקופת השואה. עבודת החקר נעשתה בשיתוף פעולה עם יד ושם שאיתרו עבור התלמידים מקורות ראשוניים ומשניים, וסרקו אותם גם בתנאי קורונה.
בבית הספר בחרו דרך ייחודית לבצע את ההערכה חלופית לבגרות בהיסטוריה. עבודת החקר של התלמידים מקבלת משמעות עמוקה ומחייבת יותר כאשר היא הופכת לזמינה לציבור הרחב דרך וויקיפידה. המורה להיסטוריה דניאל שמיל ומחנך הכיתה נמרוד רגב בחרו בתוכנית הייחודית זו מתוך המחשבה שדווקא לימוד היסטוריה מתוך זווית ספיציפית מאפשר לתלמידים להעמיק ולהבין יותר את התקופה, מתוך עניין והזדהות. מתוך רשימה ארוכה של נושאים שהציע להם הצוות של יד ושם, התלמידים בחרו לכתוב מספר גדול יחסית של ערכים על נשים משפיעות, כולן עם סיפור נוגע ללב.
בסוף התהליך, ובצמוד ליום השואה, ערכו התלמידים אירוע סיום בזום עם ההורים, המחנך ומנהלת בית הספר, במהלכו הציגו התלמידים את הדמות עליה כתבו, דברו על תהליך החקר, והוכיחו שהם למדו וקראו עוד הרבה מעבר למה שכתבו בוויקיפדיה.