העורכים בוויקיפדיה החליטו: כותבי ערכים בתשלום יידרשו להצהיר באופן פומבי על עריכותיהם
בעקבות השינוי בתקנון השימוש, כותבים בתשלום יהיו מחוייבים להצהיר על העריכה בדף המשתמש שלהם, בעריכה עצמה, או בדף השיחה של הערך.
היועץ המשפטי של קרן ויקימדיה: "כתיבה בתשלום יכולה לאיים על אמונם של המתנדבים ולהשפיע על הניטרליות והאמינות של ויקיפדיה"
בחודשים האחרונים נוהל דיון ממושך בין המתנדבים בנושא: למעלה מ-320 אלף מילים בשפות שונות נכתבו במהלך הדיונים שזכו לכ-6.3 מיליון חשיפות. בהמשך להחלטת הקהילה, אישר אמש הוועד המנהל של קרן ויקימדיה את שינוי תקנון השימוש של ויקיפדיה שייכנסו לתוקפם החל מהיום.
יצויין כי החופש לכל ויקיפדיה לקבוע תוספות לנהלים אלה – וכי הקהילה בוויקיפדיה העברית, גם לאחר דיון ממושך, העבירה עוד טרם החלטת התנועה הבינלאומית נהלים מחמירים אף יותר. לפי הנהלים בוויקיפדיה העברית על עורך בתשלום לציין את הערכים שכתב בתשלום הן בדף השיחה והן בדף המשתמש וכן נאסר על עורכים בתשלום לפנות בצורה יזומה ולהציע את שירותיהם. כמו כן ייאסר על עורכים בתשלום להשתתף בהצבעות קהילה.
"היום, אנחנו עושים שינוי חשוב בתנאי השימוש שלנו במטרה להבהיר ולחזק את האיסור על כתיבה לא מזוהה בתשלום בוויקיפדיה", הסביר Geoff Brigham, היועץ המשפטי של קרן ויקימדיה. "כתיבה בתשלום יכולה לאיים על אמונם של המתנדבים ולהשפיע על הניטרליות והאמינות של ויקיפדיה".
"האתגר שלנו היום הוא לא רק להמשיך ולהרחיב את ויקיפדיה, אלא לשמור עליה מעודכנת, איכותית ואמינה, כדי לשרת בצורה אמינה את מאות מיליוני הגולשים שעושים בה שימוש מדי יום", אמר יו"ר הוועד המנהל של קרן ויקימדיה, מר Jan-Bart de Vreede במהלך ביקורו בתחילת החודש בישראל כחלק מאקדמיית ויקיפדיה ישראל שעסקה בנושא עתיד ויקיפדיה והקדישה מושב מיוחד לנושא עריכה בתשלום.