קול קורא להגשת הצעות לכנס "אקדמיית ויקיפדיה" השישי
כנס "אקדמיית ויקיפדיה השישי" ייערך במרכז הבינתחומי הרצליה, יום ראשון, 1 ביוני 2014, תחת הנושא: ויקיפדיה והעתיד – השפעות הדדיות – עתידה של ויקיפדיה: מאגר המידע הגדול ביותר ברשת. והנכם מוזמנים להגיש הצעות להרצאות או מושבים בנושאים:
עתידה של ויקיפדיה: כיצד תשפיע ה"כתיבה מטעם" על ויקיפדיה? ; מי הם כותבי העתיד של האנציקלופדיה החופשית? מקומה של ויקיפדיה כחלק מ"מהפיכת הידע" ("The Knowledge revolution") ומה השלב הבא? האם ואיך תשתלב ויקיפדיה במערכת החינוך ואיך היא שינתה את דרכי הלמידה? איך משפיעות הטכנולוגיות החדשות על ויקיפדיה? איך ויקיפדיה צריכה להתאים את עצמה לעתיד? האם האנציקלופדיה החופשית תגדל או שמא תעלם?
מה צופן לנו העתיד?
הצעות מלאות יש לשלוח בדואר אלקטרוני לכתובת: [email protected] באנגלית או בעברית, על גבי
עמוד אחד בלבד. יש לציין את נושא ההרצאה בכותרת המייל, לתאר את מבנה ההרצאה ותוכנה ולצרף קורות חיים.
את התקצירים יש לשלוח עד לתאריך 10 באפריל 2014. תשובות תתקבלנה עד לתאריך 25 באפריל 2014.
כנס אקדמיית ויקיפדיה הוא כנס מקצועי ואקדמי הבוחן את השילוב של מערכות ויקי ושל תוכן חופשי במערכת האקדמית, החינוכית והעסקית, והשפעת טכנולוגיית הוויקי על הנגשת המידע לציבור בישראל. הכנס מתקיים זו השנה השישית ברציפות ולוקחים בו חלק מדי שנה כמה מאות משתתפים, בהם אנשי אקדמיה, מומחי תוכן ואנשי תקשורת.
מיזם ויקיפדיה, מאז תחילתו בשנת 2001 (באנגלית), וטכנולוגיית הוויקי (Wiki), יצרו מהפכה בתפיסת התוכן באינטרנט, וכן בתפיסת מהותו של ידע אנציקלופדי ושל דרכי צבירתו, ניסוחו, והנחלתו. הטכנולוגיות הובילו מהפכה חברתית – "מהפיכת הידע" במסגרתה הונגש ידע לציבור הרחב. ויקיפדיה העברית, שנוסדה בשנת 2003, הולכת בדרך זו וחוללה אף היא שינויים כאלו במרחב האינטרנט העברי.
מיזם ויקיפדיה הפך לתנועה בינלאומית שמטרתה הנגשת מידע ותוכן חופשי לציבור הרחב, תוך שינוי העמדות הציבוריות בדבר אפשרותו של הציבור לגשת לידע ולתוכן חופשי – חופשי ממגבלות של זכויות יוצרים, חופשי מפרסומות, ובלא תשלום.