* "פרויקט גלאם – ספריית יונס וסוראיה נזריאן, אוניברסיטת חיפה" –
באוגוסט האחרון יצא לדרך שיתוף פעולה בין ספריית יונס וסוראיה נזריאן באוניברסיטת חיפה, ובין עמותת ויקימדיה ישראל וקהילת ויקיפדיה העברית, במסגרת מיזמי "גלאם" (ראשי תיבות באנגלית של גלריות, ספריות, ארכיונים ומוזיאונים) של עמותת ויקימדיה.
במסגרת הפרויקט, תפתח הספרייה את דלתותיה למתנדבי ויקיפדיה ותרחיב את ההסבר על מאגרי הידע שלה ועל פרויקטים המתקיימים בתחומה, על מנת לעודד כתיבת ערכים בוויקיפדיה העברית ושחרור קבצי מדיה ברישיון חופשי, הקשורים למאגרי הידע של הספרייה.
לצורך הפרויקט, נבחר לירון דורפמן לשמש "ויקיפד הבית" בספרייה למשך חצי שנה. במסגרת תפקידו יקבל דורפמן גישה לאוספים מיוחדים של הספרייה, כמו אוסף התמונות ההיסטוריות של ארץ ישראל ואוסף התיאטרון הישראלי, ויתמקד בתמיכה ועידוד קשר ארוך טווח בין אנשי הספרייה וקהילת העורכים בויקיפדיה העברית לצורך יצירת תוכן חופשי בוויקיפדיה.
את שיתוף הפעולה עם הספרייה, מובילות הגב' אורה זהבי, ראש תחום מדיה בספרייה, בשיתוף צוות יעודי מ"המרכז למדיה דיגיטלית" הפועל בספרייה, ושני אבנשטיין, מתאמת מיזמי הגלאם של עמותת ויקימדיה ישראל.
במהלך הפרויקט יתקיימו מספר אירועים –
1 – סדנא ללימוד עריכה בויקיפדיה לאנשי הספרייה – 04.12.2012, החל מ – 11:00.
2 – סיור "מאחורי הקלעים" בספרייה –03.01.2013, החל מ – 17:30 – פתוח לוויקיפדים ולציבור הרחב.
3 – מרתון כתיבת ערכים בויקיפדיה העברית- 10.01.2013 החל מ – 16:00 – פתוח לוויקיפדים ולמשתתפים מהציבור הרחב המעוניינים ללמוד כיצד לערוך בוויקיפדיה.
להצטרפות, פרטים והרשמה, ניתן להיכנס לדף הפרויקט בויקיפדיה או לפנות אל – [email protected]
* פרויקט "גלאם – הספרייה הלאומית" – הרחבת שיתוף הפעולה –
במסגרת הרחבתו של פרויקט "גלאם – הספרייה הלאומית", החלה עמותת ויקימדיה לשתף פעולה עם הספרייה הלאומית גם לצורך העברת סדנאות עריכה בוויקיפדיה לקהלים יעודיים. ב – 10/09/2012 נערכה סדנת עריכה לתלמידי כיתת המחוננים של ביה"ס ליאו-בק בחיפה. הסדנא התחלקה לשנים – הרצאה כללית על ויקיפדיה, שהועברה ע"י תומר אשור בבית הספר עצמו, וכשבוע לאחר מכן, סדנת עריכה מעשית בספרייה הלאומית ל – 25 תלמידי כיתה י'. כשישה ויקיפדים הגיעו לתמוך בתלמידים בסדנא, שבמסגרתה נפתחו 28 משתמשים חדשים בוויקיפידיה העברית ונכתבו או הורחבו למעלה מ – 21 ערכים. גם ההרצאה וגם הסדנא המעשית קיבלו ביקורות טובות מאוד מהסגל ומהתלמידים עצמם, שהרחיבו ואמרו שמתוך יומיים בהם בילו בספרייה הלאומית, סדנת העריכה בויקיפדיה היתה המעניינת ביותר.
תלמידי ליאו-בק בשיחת הפתיחה בספרייה הלאומית
בחודשיים הקרובים יתקיימו שלוש סדנאות נוספות בפורמט הזה –
1 – שת"פ עם האוני' העברית, הר הצופים – התוכנית להכשרת מורים לתלמידים מחוננים –
– הרצאת מבוא על ויקיפדיה באוניברסיטה – 26.11.2012, החל מ – 16:00.
– סדנת עריכה מעשית למורים – ב – 03/12/2012, החל מהשעה 16:00 בספרייה הלאומית.
2 – סדנת עריכה לתלמידות אולפנא בירושלים – ב – 18.12.2012 בספרייה הלאומית.
3 – שת"פ עם תוכנית "אופק" לתלמידים מחוננים, כיתות ז' עד י"ב –
– הרצאת מבוא לכ – 100 תלמידים בבית הספר ב – 25.12.2012.
– סדנא מעשית לעריכה ב – 08/01/2013 בספרייה הלאומית.
* פרויקט "גלאם – מוזיאון ישראל" – הרחבת שיתוף הפעולה –
במסגרת הרחבת פרויקט "גלאם – מוזיאון ישראל", הוזמן בפעם הראשונה ציבור קהילת הגלאם בישראל לעזור לנו בדיגיטציה של חומרים חדשים שהתקבלו במרכז המידע, לצורך העלתם לויקישיתוף והרחבת ערכים. מתנדבים חדשים הצטרפו לפרויקט ויצעדו את צעדיהם הראשונים כמתנדבי "גלאם". משמח ומרגש.
* השתתפות בכנס "מורשת דיגיטלית ה – 9, מכון ון ליר בירושלים –
* המשך מגעים עם מוסדות גלאם נוספים לצורך שיתופי פעולה עתידיים –
מאז אוגוסט, אנו ממשיכים בפיתוח קשרים עם ארכיון המדינה, בית התפוצות, התזמורת הפילהרמונית הישראלית והמועצה לשימור אתרים לצורך מישוש מיזמי שיתוף פעולה בעתיד.
פרטים נוספים בקרוב.
שימו לב —
ויקיפדים המעוניינים להשתתף בהדרכות – אנו זקוקים לעזרתכם! הירשמו בדפי הפרויקט הרלוונטיים, או שלחו דואל אל – [email protected].
מתעניינים מהציבור הרחב אשר מעוניינים להשתתף בסיורים או בסדנאות לימוד על עריכה בויקיפדיה – אנא כתבו אלינו אל – [email protected].
עד הגלאם הבא.. 🙂
שני אבנשטיין וצוות "גלאם" ישראל.