חברים יקרים,
כמה עדכונים שהיה חשוב לנו להעביר לכם במייל התקופתי שלנו.
אקדמיית ויקיפדיה הרביעית
בחודש יוני ערכנו את אקדמיית ויקיפדיה הרביעית, תחת הכותרת "ויקיפדיה, עיתונאים ויח"צנים – מפגש או התנגשות אינטרסים?". הכנס נערך במרכז הבינתחומי בהרצליה ונכחו בו למעלה מ-150 משתתפים. הרצאת הפתיחה ניתנה על ידי ג'יי וולש, מנהל התקשורת של קרן ויקימדיה ולאחריה התקיים פאנל אותו הנחה ד"ר יובל קרניאל, מרצה וחוקר בבית ספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי ובהשתתפותם של: דוד שי, ויקיפדיה העברית; יון פדר, העורך הראשי באתר ynet; גיא לרר, ערוץ 10; טל אלכסנדרוביץ'-שגב, מנכ"לית בן חורין אלכסנדרוביץ' ואליאב אללוף, מנהל מרחב מדיה חברתית.
בתום החלק שעסק בהיבטים של ויקיפדיה ותקשורת, המשכנו במושבים האקדמאיים שהציגו את ויקיפדיה בראי האקדמיה, ואת השפעת הנגישות לאינטרנט על אנשים עם מוגבלויות. המושב האחרון של הכנס נערך בשיתוף פעולה עם החוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה ועם אירגון נגישות לישראל. במושב זה הרצו ד"ר טל ארטן ברגמן ופרופ' אריק רימרמן מאוניברסיטת חיפה, אייל סלע מאיגוד האינטרנט הישראלי ואילנה בייניש מאירגון נגישות לישראל. המושב הדגים כיצד ויקיפדיה משמשת זירה לשילוב אוכלוסיות מודרות, והראה אילו קשיים יש לאכלוסיות מודרות (בעיקר בעלי לקויות ראייה) בעת כתיבה ושימוש בויקיפדיה.
GLAM – פרויקטים מסתיימים, ופרויקטים מתחילים
צוות הגלאם (שיתופי פעולה עם מוסדות תרבות, גלריות, מוזיאונים וארכיונים) שלנו ממשיך בפעילותו הנמרצת. שיתוף הפעולה עם הספרייה הלאומית הסתיים במרתון עריכה שנערך ביולי, ובקרוב יפורסם דו"ח פרויקט הפיילוט. בשבועות הקרובים יחלו שיתופי פעולה נוספים: עם הספרייה של אוניברסיטה חיפה, שיוביל לירון דורפמן, ועם ארכיון המדינה, שיוביל דרור לין. שניהם יועסקו במוסדות כ"ויקיפד הבית" ויבססו את שיתוף הפעולה בין ויקיפדיה, העמותה והמוסדות, יכשירו את העובדים בעבודה מול ויקיפדיה וייזמו אירועים ופעילויות עם קהילת הכותבים בוויקיפדיה והציבור בכלל.
כמו כן ב-13-14 בנובמבר, כחלק מכנס Eva/Minerva שייערך במכון ון-ליר בירושלים, ישתפו פעולה ויקימדיה ישראל, נציגי The Open Knowledge Foundation ונציגי Creative Commons ישראל ויקיימו מושב מיוחד שיוקדש לתוכן חופשי ושימור מורשת תרבותית.
את העדכון המלא על פעילות הגלאם תוכלו לקרוא בבלוג העמותה.
סיורי אלף מילים
במסגרת "'פרויקט אלף מילים"', המרכז ומארגן טיולים של ויקיפדים ברחבי הארץ כדי לצלם תמונות חופשיות שישולבו בערכים הנכתבים בוויקיפדיה נערכו בחודשים האחרונים סיורים בלב תל אביב, ברובע הארמני בירושלים, בשכונת הבקעה בירושלים, בשביל הדסה בירושלים, בכפר כמא שבגליל התחתון, בבקאה אל גרבייה ובעפולה.
כל הסיורים פתוחים לציבור ללא עלות ומתקיימים אחת למספר שבועות. תוכלו לקרוא יותר על הסיורים שנערכו בבלוג העמותה ולהתעדכן בסיורים שיערכו בעתיד בעמוד המיזם בוויקיפדיה.
תמונה קבוצתית של משתתפי אלף מילים בסיור בעפולה
בקרוב מתחילים – ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת
בחודש ספטמבר תחל תחרות הצילום "ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת", תחרות בינלאומית בהשתתפות כ-30 מדינות, שמטרתה לצלם תמונות חופשיות ואיכותיות של אתרי המורשת הלאומיים והעלאתם לוויקישיתוף ולוויקיפדיה. במהלך ספטמבר–אוקטובר יוזמן הציבור הרחב לצלם את אתרי המורשת, להשתתף בעשרות אירועים – סיורים באתרי המורשת וסדנאות צילום ללא כל עלות. הצלמים המשתתפים בתחרות יוכלו לזכות בפרסים בשווי אלפי שקלים. פרטים נוספים בשבועות הקרובים ובאתר התחרות.
אסיפה כללית, ועד חדש
ביוני האחרון קיימנו אסיפה כללית לאישור הדוחות הכספיים והמלצות ועדת הביקורת. בין היתר, נבחר ועד חדש: תומר אשור (יו"ר הוועד), איציק אדרי, הראל קין, שני אבנשטיין, ולילי פייביש-שור. את תפקיד מזכירת העמותה לקחה על עצמה לילי, ואיציק ימשיך לבצע את תפקיד דובר העמותה. כמו מונו עובד כהן ושי שמש כחברי ועדת הביקורת של העמותה.
ב-2.9.2012 בשעה 19:00 בתל אביב נקיים אסיפה כללית נוספת, להצגת תכנית העבודה והתקציב לשנת 2013 וסקירה של הפעילות השנה על ידי רכזי הפרויקטים בעמותה. לאישור השתתפות יש לשלוח מייל ל[email protected].
ועוד בקטנה…
כמו מדי חודש, גם בחודשים הקרובים ערכו מתנדבי העמותה הרצאות ברחבי המדינה על ויקיפדיה ועריכה בוויקיפדיה. בין היתר העבירו עמיחי ועובד סדנת עריכה באוניברסיטת בר אילן; תומר, הראל ואמיר קיימו סדנאות עריכה לעובדי משרד החוץ; תומר קיים סדנת עריכה נוספת כחלק מפרויקט "שגרירים ברשת" של אוניברסיטת חיפה, יואב העביר סדנאות עריכה ל-220 משתתפים בדיור מוגן בצהלה וסדנה נוספת ברמת השרון ועמיחי העביר הרצאה לחוג הפרופסורים לחוסן מדיני.
אם אתם מעוניינים שאחד המתנדבים שלנו יגיע להרצות בארגון שבו אתם עובדים, או בכל מסגרת אחרת, צרו קשר עם מתאמת הפעילות שלנו במייל [email protected].
שלכם,
ויקימדיה ישראל