כ-30 עורכים מהאנציקלופדיה החופשית ויקיפדיה, השתתפו אתמול בערב בסיור מאחורי הקלעים של מוזיאון ישראל. הסיור נערך במסגרת שיתוף פעולה ראשון מסוגו בישראל בין עמותת ויקימדיה ישראל ומוזיאון ישראל. הויקיפד הצעיר ביותר בסיור היה בן 11, והמבוגר מעל 60.

במהלך הסיור ביקרו הויקיפדים במעבדות הרסטורציה לשימור נייר ולארכיאולוגיה. הויקיפדים זכו לצפות בפריטים אשר אינם מוצגים לקהל וטרם נחשפו וכן קיבלו סקירה והסבר מראשי המעבדות. לאחר מכן המשיכו לביקור במרכז המידע החדש לאמנות ישראלית במוזיאון, בו מתועד ומקוטלג מידע אודות אמנים ישראלים ועבודותיהם מראשית האמנות הישראלית בארץ ועד היום. את הסיור חתמו המשתתפים בביקור בתערוכה של מיכה אולמן, פסל ישראלי זוכה פרס ישראל. את הסיור ליווה לכל אורכו האוצר הראשי הבינתחומי של המוזיאון, יגאל צלמונה.



"זכינו אתמול לקבלת פנים חמה ע"י צוות המוזיאון, ששמח לארח, להסביר ולענות על כל שאלה. עורכי ויקיפדיה שמחו על ההזדמנות הנדירה להציץ אל מאחורי הקלעים של המוזיאון החשוב בישראל, ואנו תקווה שזהו צעד ראשון לשיתוף פעולה פורה וארוך טווח עם המוזיאון," הסבירה שני אבנשטיין, מובילת הפרויקט מטעם העמותה.
במסגרת הפרויקט, מועסק במוזיאון יאיר טלמור, עורך בוויקיפדיה, אשר משמש כ"ויקיפד הבית" (Wikipedian in Residence) במוזיאון. במסגרת תפקידו, "ויקיפד הבית" אחראי על הדרכת צוות המוזיאון על שימוש ועריכה בויקיפדיה, כתיבה ועריכת ערכים בויקיפדיה עם צוות המוזיאון, הנגשת חומרים ממאגרי הידע של המוזיאון ועזרה בארגון אירועים משותפים עם המוזיאון. הפיילוט צפוי להימשך עד סוף חודש הבא.
"אנו זוכים לתמיכה רבה ועניין בקרב העובדים והמתנדבים של המוזיאון", הסביר טלמור, "בחודשים האחרונים ערכנו מספר הדרכות ומפגשים פנימיים, ואנו שמחים על הנכונות של המוזיאון לשתף פעולה עם העורכים המתנדבים בוויקיפדיה ולהנגיש תוכן וחומרים לרשות הציבור."
הסיור התקיים במסגרת פרויקט "גְלַאם" (GLAM – ראשי תיבות באנגלית של גלריות, ספריות, ארכיונים ומוזיאונים) של ויקימדיה ישראל, אשר כולל שורה של שיתופי פעולה מגוונים בין מוסדות תרבות, קטנים וגדולים פרטיים וציבוריים, ובין תנועת ויקימדיה וקהילת ויקיפדיה.
פרויקט "גלאם – מוזיאון ישראל" מתבסס על שיתוף פעולה עם "מרכז המידע לאמנות ישראלית" בראשותה של ד"ר אליסון קופיאצקי, האחראית על מיחשוב אוסף המוזיאון ועל קידום הפרויקט מטעמו.
הסיור במוזיאון הינו אירוע ראשון מתוך סדרת אירועים שיתקיימו במסגרת שיתוף הפעולה עם המוזיאון,
בהם תינתן לויקיפדים גישה למאגרי הידע של המוזיאון לצורך הנגשת מידע לציבור.
