ביום ראשון, ה – 18/09, החל יאיר בעבודתו כ"ויקיפד הבית" במוזיאון ישראל, במסגרת "מרכז המידע לאמנות ישראלית" במוזיאון. תחילת עבודתו כללה בניה והרחבה של דף הפרויקט בויקיפדיה, אשר מהווה תשתית חיונית לקשר עם הקהילה בארץ.
ביום רביעי באותו שבוע, כבר קיימו יאיר ושני סדנאת עריכה בסיסית בויקיפדיה. הבוקר התחיל עם הדרכה לצוות המתנדבים והעובדים של מרכז המידע, אשר אמורים בסופו של דבר להיות כוח העזר בבניית דפי הפרויקט מטעם המוזיאון. מייד אחריה, התקיימה הדרכה נוספת ליגאל צלמונה, האוצר הראשי במוזיאון, אשר הביע תמיכה ועניין בפרויקט ובעריכה בויקיפדיה כבר בפגישות קודמות. להדרכתו הצטרפו אמיתי מנדלסון ואיה מירון, האוצרים לאמנות ישראלית במוזיאון. לשניהם היתה זו ההיכרות הראשונה עם הפרויקט, עם ויקיפדיה ועם הנפשות הפועלות מאחורי הקלעים. במסגרת ההדרכה נחשפו האוצרים להיקף הפרויקט, לפורטל האמנות הישראלית בויקיפדיה ולמספר ערכים מומלצים על אמנים ישראלים. כמו כן, נערכה הדרכה בסיסית על ממשק ויקיפדיה ואפשרויות העריכה הטמונות בו. בסוף ההדרכה הביעו כל האוצרים עניין ונכונות רבה לשיתוף פעולה בהמשך.

מאחורי הקלעים בפרויקט, נסגרו פרטים טכנים של שני אירועים שהוגדרו אבני דרך בפרויקט:
25/10 – ביקור "מאחורי הקלעים" במוזיאון.
08/11 – "מרתון עריכה" במוזיאון.
לאחר סיום ההדרכה ביום רביעי, נוצל הזמן גם לצורך תיאום פרטיו של אירוע שלישי וחשוב המשותף לויקימדיה, ויקיפדיה והמוזיאון, אשר הוגדר גם הוא אבן דרך בפרויקט – כנס אליו יוזמנו כל בעלי הגלריות בארץ, אומנים שאינם מקושרים לגלריות, שוחרי אומנות וכמובן ויקיפדים מן המניין. בשל חשיבותו, הכנס יהווה "אירוע מסכם" לפרויקט הפיילוט במוזיאון, וישמש קרש קפיצה להרחבת הפרויקט בהמשך ועידוד מודעות גלאם בציבור שוחרי האומנות בארץ. פרטים נוספים על הכנס בהמשך.
כמו כן, נעשו דברים קטנים נוספים מאחורי הקלעים – אמיר תרם תיבת משתמש לפרויקט בעברית ובאנגלית [שאח"כ שודרגה ע"י הקהילה הבינלאומית ויאיר], הותוותה תוכנית יחסי ציבור לפרויקט מול דובר העמותה והורחב הערך "גלאם" בעברית.
כבר לאחר שבוע ניתן היה לראות סימנים מעודדים בקרב קהילת ויקיפדיה בארץ, אשר הביעה תמיכה ועניין בפרויקט . לסיור "מאחורי הקלעים" שייערך ב-25.10.2011 נרשמו 13 ויקיפדים, ואף החלו להיכתב ערכים חדשים במסגרת הפרויקט.
סיכום שבוע שני
בשבוע השני, אשר התקצר עלינו לטובה בגלל ראש השנה, דף הפרויקט הורחב, נמשכה העבודה על ערכים המשתתפים בפרויקט, ויקיפדים חדשים הצטרפו למאמץ, נרשמו לסיור מאחורי הקלעים עוד 5 ויקיפדים, והמשיכה העבודה על אירוע סיום הפילוט.
בנוסף, החלו מאמצים ממוקדים מול מחלקת זכויות יוצרים במוזיאון לצורך שיחרור תמונות וקטעי וידאו, אשר יעלו לבסוף לויקישיתוף ויעשירו את דפי האומן בעברית ובאנגלית.
כמו כן, הונחה תשתית לקשר עם קהילת הגלאם הבינלאומית, אשר כללה יצירת דפי פרויקט באנגלית הדומים לאלה בעברית.
דגשים לשבועיים הקרובים:
* פוקוס על שחרור תמונות וקטעי וידאו באישור המוזיאון לוויקישיתוף.
* יצירת קשר ראשונית עם מוסדות אקדמיים מתחום האומנות.
* הרחבת הקשר עם קהילת גלאם הבינלאומית – תרגום דפי הפרויקט המלאים לאנגלית ועדכון הקהילה הבינלאומית בהתקדמות הפרויקט.
* המשך הדרכה של צוות המוזיאון.
* המשך עידוד מודעות גלאם בתוך הקהילה הויקיפדית.
* סגירת פרטי הכנס המסכם ותחילת העבודה על הפקתו.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה,
צוות פרויקט "גלאם – מוזיאון ישראל".