מזל שיש צלמים אמריקנים שמצלמים את ראש־ממשלת ישראל…
בנימין נתניהו הוא ראש ממשלת ישראל, ראש הממשלה שלנו. לפיכך, עובדי לשכת העיתונות הממשלתית ומשרד החוץ מלווים אותו בכל פגישה ובכל ביקור שלו ברחבי העולם. הערך על בנימין נתניהו באנציקלופדיה "ויקיפדיה" בשפה העברית כולל 9 תמונות. התמונה הראשית של ראש ממשלת ישראל כפי שמוצגת בוויקיפדיה היא תמונת־פנים באיכות נמוכה, שנגזרה מתמונה גדולה יותר של נתניהו עם נשיא ארה"ב ברק אובמה (מדובר בקטע קטן של תמונה שהוגדל, ומכאן האיכות הנמוכה). עוד תמונה בערך היא תמונת בנימין נתניהו לצד ברק אובמה, שנלקחה מסרט וידיאו של הבית הלבן. תמונה נוספת היא של נתניהו עם מזכירת המדינה האמריקנית. המשותף לכל התמונות האלה – כולן תמונות שהופקו בחסות הממשל האמריקני. תמונה נוספת של ראש־ממשלת ישראל, לצד נשיא רוסיה לשעבר ולדימיר פוטין, נתרמה על־ידי הקרמלין.
ב־250 הגרסאות של וויקיפדיה בשפות השונות אין ולו תמונה אחת של ראש ממשלת ישראל המוצג בעת פעילות בישראל, אף על־פי שבארכיוני לע"מ יש אלפי תמונות כאלה.
הדבר נכון גם לגבי הרמטכ"ל, רא"ל גבי אשכנזי. לא פחות מ־17 ויקיפדיות בשפות שונות בחרו לכתוב ערך על רמטכ"ל צה"ל, ובכולן מופיע דיוקנו גזור מתוך תמונת ישיבה עם שר ההגנה האמריקני. זאת, על אף שבעת כניסתו לתפקיד הרמטכ"ל מצטלם לתמונה רשמית שנתלית בבסיסי צה"ל.
כך המצב גם לגבי מרבית התמונות של ראשי־ממשלה בעבר: אהוד אולמרט, מנחם בגין, אהוד ברק, גולדה מאיר, יצחק רבין, יצחק שמיר ואריאל שרון, וכן לגבי נשיאי המדינה הקודמים: אפרים קציר, יצחק נבון, חיים הרצוג ועזר ויצמן. גם דיוקנות של שרים וחברי כנסת רבים מופיעים רק אם הם צולמו בידי צלמי הממשל הפדרלי בארה"ב.
מבצע "עופרת יצוקה" – העולם משווע לתמונות מישראל
בשיאו של מבצע "עופרת יצוקה" פנתה השלוחה הגרמנית של ארגון ויקימדיה למקבילתה בישראל:
"הוויקיפדיות ברחבי העולם מלאות בתמונות שמעלה הצד הפלסטינאי ותמונות מאל־ג'זירה המציגות את ישראל באור שלילי ביותר. אין ולו תמונה אחת המנסה ליצור ניטראליות ולהציג את הצד הישראלי. האם אין באפשרות הצבא הישראלי או משרד החוץ להעביר תמונות, כשם שהוא מעביר לכל כלי התקשורת בעולם, כדי שנוכל להציג תמונה אובייקטיבית?"
במשך חודשים התקיימו מגעים עם יחידת דובר צה"ל, בניסיון לקבל תמונות לשימוש בוויקיפדיה. עד היום בלא הצלחה.
התוצרת הישראלית – בחזות ההסברה הבינלאומית
מה משותף לכיפת הברזל, טיל ה"חץ", טיל "פיתון" וטיל "גבריאל"? כולם פיתוחים ישראלים. התמונה החופשית היחידה של פרויקט ה"חץ" בפעולה היא תמונה שצולמה ב־Point Mugu על־ידי חיל הים האמריקני. התמונה החופשית היחידה של חץ ה"פיתון" הישראלי בפעולה צולמה על ידי חיל האוויר האמריקני על מטוס סיני.