"חוק זכות יוצרים החדש חייב לשחרר לטובת הציבור את זכויות הקניין של המדינה במידע ציבורי וביצירות אשר מומנו מן הקופה הציבורית. לרפורמה זו עשויה להיות השפעה מכרעת להגשמת תכליות חוקי חופש המידע. כמו-כן, שחרור משאבי מידע כאלה מזכויות קניין, יאפשר שגשוג ביצירתם של תכנים חדשים אשר ייטלו מידע ציבורי חופשי ויעניקו לו ערך מוסף. עניין זה יאפשר פריחה בתעשיית המידע בישראל, וכן הפצה יעילה וזולה יותר, בתקשוב ובאמצעים אחרים, של מידע ציבורי לרווחתו של הציבור הרחב, ולשיפור תפקודו של המשק בישראל."
את הדברים האלה לא כתב ויקיפד נלהב. הם גם לא נכתבו מתוך רצון לקדם את ההסברה הישראלית דווקא. הדברים האלה נכתבו עוד לפני שאתרים כמו ויקיפדיה, פליקר, פייסבוק או טוויטר בכלל נולדו, ובערך שנתיים לפני שהומצאה המילה "בלוג". ממסכת אבות למדנו שהחכם רואה את הנולד, והדברים האלה אכן נכתבו בידי חכמים שראו כבר בשנת 1997 את ההתפתחויות ברשת האינטרנט ובאמצעי התקשורת, והאיצו בחברי הכנסת להכין את חוקי המדינה לעתיד. למרבה הצער, רק חלק קטן מהמלצותיהם יושם, והיום, כשאנחנו כבר בעיצומה של מהפכת התקשורת, אנחנו מנסים להשלים את המלאכה. הדוח המלא שכולל את הדברים המצוטטים לעיל נמצא באתר הכנסת, והוא חלק מפרויקט שיזמה ועדת הכלכלה של הכנסת בעידודם של יו"ר הכנסת דאז דן תיכון וראש הממשלה אז וגם היום, בנימין נתניהו.
ועדת הכלכלה שהזמינה את הדוח הזה וכינסה קבוצה של אנשים מומחים ומנוסים כדי לכתוב אותו, היא זו שדנה בחוק זכות היוצרים התשס"ז 2008. הוועדה קיימה ישיבות רבות וארוכות, אולם הדוח המפורט שהוגש לה כעשר שנים קודם לכן לא מוזכר בה. הסיבה לכך אינה ברורה, אבל דבר אחד ברור – את הטעות הזאת צריך לתקן. יישום ההמלצה הברורה והמנומקת שנכתבה כששוק התקשורת הישראלי עדיין התרגל לערוץ 2 המסחרי, חיבור מהיר לאינטרנט לא היה זמין והמושגים "ווב 2.0" ו"תוכן גולשים" בכלל לא באו לעולם, נעשה נחוץ תוך זמן קצר, והיום הוא כבר חיוני. אמצעי התקשורת השתנו, עולם היצירה השתנה, שיטות הפצת המידע השתנו ולכן גם התפיסה שלנו לגבי זכויות יוצרים וחופש המידע צריכה להשתנות. האיזון העדין בין האיסורים וההיתרים אינו רלוונטי יותר. פתרונות לבעיות שהיו קיימים בעבר כבר אינם יעילים היום. אם ב-1997 ההמלצה לעיל התקבלה בהרמת-גבה, אולי אפילו בחוסר-אמון, היום כבר ברור שזו הייתה קריאה נכונה של המפה. היום כבר ברור שצריך ליישם אותה.