24/05/2010
– הודעה לעיתונות –
אחראי השיווק של one laptop per child וחבר הועד המנהל של קרן ויקימדיה יהיה אורח הכבוד בכנס "אקדמית ויקיפדיה" שיערך בחודש באוניברסיטת תל אביב ויעסוק בשילוב ויקיפדיה במערכת החינוך והאקדמיה
בכנס ישתתפו עשרות מרצים מתחום האקדמיה, החינוך, הטכנולוגיה והאינטרנט וביניהם שני מרצים אורחים מחו"ל – סמואל קליין, חבר הועד המנהל בקרן ויקימדיה העולמית ופרופ' ויקטור מאייר-שנברגר מהאוניברסיטה הלאומית של סינגפור.
כנס Wikimedia Academy ("אקדמיית ויקיפדיה") יתקיים בפעם השנייה בישראל ב-14 ליוני 2010, החל מהשעה 09:00 באוניברסיטת תל אביב. בשנה שעברה נכחו בכנס למעלה מ-250 משתתפים ואותו פתחה סו גרדנר, מנכ"ל קרן ויקימדיה שהגיעה לביקור מיוחד בארץ לרגל קיומו של הכנס בפעם הראשונה בישראל.
אורח הכבוד בכנס יהיה סמואל קליין, הממונה על נושא השיווק של פרויקט one laptop per child האמריקאי וחבר הועד המנהל בקרן ויקמדיה העולמית. קליין הוא מתמטיקאי ופיסיקאי אשר פועל בתחום שיתוף המידע וצמצום פער הידע בשנים האחרונות, בין השאר באמצעות קידום ויקיפדיה בשפה הסווהילית והנאהואטלית ארגון אירועים קהילתיים, מקומיים ובינלאומיים, פעילות מרכזית בוועדה לפרויקטים מיוחדים בויקמדיה וניסיון מתמיד להרחיב את אוסף המידע החופשי תוך התמודדות עם קשיים כמו זכויות יוצרים. קליין הוא יהודי, דובר עברית בסיסית וזהו ביקורו הראשון בישראל.
אורח כבוד נוסף אשר ישא דברים בכנס הוא פרופ' ויקטור מאייר-שנברגר, ראש המרכז לחקר מדיניות מידע וחדשנות באוניברסיטה הלאומית של סינגפור. מאייר-שנברגר ירצה בנושא זיכרון ושכחה בעידן הטכנולוגי, ויציג דווקא יתרונות לשכיחת המידע בעולם הדיגיטלי. מחקרו של פרופ' מאייר-שנברגר מתמקד בתפקיד המידע בתוך משק הרשת, במיוחד כאשר זה נוגע ליכולת של ארגונים וחברות להתחדש. פרופ' מאייר-שנברגר פרסם שבעה ספרים ולמעלה ממאה מאמרים ופרקים, ובהם ספרו "Delete" – הדן בסכנות בשימור המידע בעידן הדיגיטלי. מאייר-שנברגר משמש כמומחה באיחוד האירופאי, ובשנת 2000 נבחר לאיש השנה של מדינת זלצבורג באוסטריה. מאייר-שנברגר ייסד חברה אוסטרית בתחום אבטחת המידע, ופיתח את ה- Virus Utilities- התוכנה האוסטרית הנמכרת ביותר.
המושב הראשון של הכנס יעסוק בשילוב טכנולוגיות ויקי במערכת החינוך והאקדמיה, כאשר יושם דגש על יעילות השימוש, התאמת הטכנולוגיה להוראה והשינוי הדרוש כתוצאה ממהפכת הידע הרב-סטרי בדור האחרון ושימוש בויקי-משחק, אתר קהילה למשחקים רציניים בהשכלה הגבוהה.
חלקו השני של הכנס יוקדש למערכת החינוך בישראל, והשינוי הצפוי במערכת החינוך כתוצאה משילוב טכנולוגיות ויקי.
ההרצאות יעסקו במגוון האפשרויות לשינוי פני הלמידה וההוראה, שילוב למידה מקוונת עם למידה פנים אל פנים, השיתופיות והשקיפות שסביבת ויקי מייצרת ופרויקטים חדשים בבתי הספר ("נאמני מחשב" במגזר הערבי ו"בעין גיאוגרפית" שהוא שיתוף פעולה בין איגוד האינטרנט הישראלי למשרד החינוך). המושב אשר יחתום את הכנס יבחן את טכנולוגיות ויקי ככלי לשיתוף פעולה בין לאומי בין חוקרים.
המרצים והחוקרים השונים מגיעים מאוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, מכללת נתניה, אוניברסיטת בר-אילן, מכללת בית-ברל, המכללה למנהל, מכללת אורנים, האוניברסיטה הפתוחה ואיגוד האינטרנט הישראלי. השוני בין המרצים מאפשר לקהל לקבל מספר נקודות מבט אשר יוצרות תמונה שלמה של הנושא.
הכנס מופק על ידי עמותת ויקימדיה ישראל בשיתוף עם מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט באוניברסיטת תל אביב מרכז שגיא לחקר האינטרנט באוניברסיטת חיפה, והפקולטה לתקשורת של אוניברסיטת נתניה ובחסות איגוד האינטרנט הישראלי וארגון אנשים ומחשבים והשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום, אך דורשת רישום מראש באתר הכנס: https://wikimedia.org.il/conf10
לפרטים נוספים – איציק אדרי, דובר ויקימדיה ישראל, 054-5878078, [email protected]
עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה רשומה (ע"ר 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים. העמותה היא חלק מרשת אגודות ויקימדיה הפועלות ברחבי העולם.
קרן ויקימדיה היא תאגיד ללא מטרות רווח המאוגד התומכת בפעילות ויקיפדיה ופרויקטים אחרים המעודדים פיתוח והפצה של תוכן חופשי. הקרן הוקמה על ידי ג'ימי ויילס ב-2003, שנתיים אחר שייסד את ויקיפדיה, בכדי לאפשר עתיד ארוך טווח פרויקט וקידום חופש הידע. הקרן, הממוקמת כיום בסן פרנסיסקו, אחראית על תחזוקת התשתית, התוכנה והשרתים שמאפשרים למיליוני אנשים גישה חופשית לוויקיפדיה ופרויקטים נוספים.