לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה החלטנו לשתף אתכם בפרויקט אחד, מתוך כמה, שלווה על ידי העמותה ובמסגרתו נכתבו ערכים בנושא השואה על ידי תלמידים מבית ספר "הייטק-היי" בחולון.
שותפי ויקימדיה ישראל ומתנדביה, תלמידים מכיתה ט' ועד אזרחים ותיקים כתבו ומתכננים לכתוב אודות השואה ומלחמת העולם השנייה לאורך כל ימות השנה, מתוך חקר, לימוד, השקעת זמן ומאמץ רב על מנת להעשיר את ויקיפדיה העברית.החשיבות של תיעוד השואה היא ברורה לכל, ולאור העובדה שויקיפדיה היא המקור הפופולארי ביותר של מידע ברשת, תיעוד זה חשוב במיוחד עבור שימור הידע לדורות הבאים.
אנשים מכל רחבי העולם משתמשים בוויקיפדיה כדי ללמוד על השואה, עם מיליוני כניסות לערכים השונים שחלקם מתורגמים לעשרות שפות (לדוגמא הערך אודות מחנה הריכוז אושוויץ קיים ב-82 שפות) עם שיאי כניסות ב-27 בינואר, יום השואה הבינלאומי.
לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה החלטנו לשתף אתכם בפרויקט אחד, מתוך כמה, שלווה על ידי העמותה ובמסגרתו נכתבו ערכים בנושא השואה על ידי תלמידים מבית ספר "הייטק-היי" בחולון.
במשך שלושה חודשים עמלו התלמידים מבית הספר "הייטק-היי" חולון על מנת לכתוב כ-40 ערכים על מלחמת העולם השנייה. בתחילת הפרויקט, לתלמידים ניתנה האופציה לבחור אחד ממגוון הנושאים, לפי קטגוריות: חסידי אומות עולם, רוצחים נאצים, גרמנים שהתנגדו לנאציזם, יהודים שעמדו בראש ה"יודנראט", יהודים שלחמו בנאצים והפצצות חשובות. כך הם נחשפו לזוויות שונות של תקופה זו, ולמדו עליה לעומק דרך הפריזמה של דמות אחת או אירוע אחד. נכתבו ערכים מעניינים, ארוכים, עשירים ואיכותיים. הערכים שהם כתבו מראים שהם עברו תהליך לימודי משמעותי של כתיבה תוך הבנה מעמיקה של התהליכים ההיסטוריים המתוארים במקורות המידע, ושל הרקע שבתוכו פעלו הדמויות שכתבו עליהם.
תמונות מתוך טקס סיום הפרויקט בבית הספר הייטק-היי חולון:
המורים המובילים, דנה שירן-אליאש ודניאל שמיל, יצרו קשר עם מוסד "יד ושם" וגייסו לפרויקט את צוות המרפ"ד (מרכז פדגוגי) של המוסד לטובת הפרויקט, כמו כן, המורים הודרכו על ידי עמותת ויקימדיה ישראל בכל שלבי ההכנה והכתיבה בוויקיפדיה.
המיזם הסתיים באירוע חגיגי ומכובד, אליו הוזמנו כל ההורים, וכל השותפים לפרויקט. התלמידים אירגנו תערוכה עם הערכים שהועלו לויקיפדיה. בטקס עצמו, מספר תלמידים הציגו את תוצר עבודתם בצורה יצירתית, כולל קריאת חלקים של היומן שכתבה הדמות שהם כתבו עליה, ושיתוף הקהל ברגשות שהעיסוק בנושא הזה עורר אצלם. מדבריהם עולה שהתהליך שעברו השאיר עליהם רושם וימשיך ללוות אותם, הן בזכות גאוותם על כך שתרמו ערך איכותי לוויקיפדיה, והן בזכות המיומנויות והידע שהם רכשו תוך כדי התהליך.